Juni 2022

Mijn naam is Frank Krijgsman, en ik ben vanaf 1 januari 2021 werkzaam bij het Kadaster. Te bereiken op frank.krijgsman@kadaster.nl.

Frank Krijgsman

Voor veel mensen zal ik een bekende zijn omdat ik daarvoor 4 jaar als regisseur werkzaam was bij het bureau van het SVB-BGT. Ik was regisseur in Noord-Holland, Utrecht en Gelderland.

Het leek begin 2021 de bedoeling dat het Kadaster het kwaliteitsmanagement BGT zou overnemen. Ik ben dus eigenlijk het werk gevolgd. Inmiddels zijn er andere afspraken gemaakt. Bronhouders zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de BGT. Kadaster is verantwoordelijk voor het inzichtelijk maken van de kwaliteit door middel van analyses, rapportages en Kwaliteitsdashboards.

Een goede samenwerking met en input van bronhouders is van wezenlijk belang om deze twee taken goed op elkaar uitgelijnd te krijgen en houden.

Hierboven staat mijn mailadres maar beter kunnen jullie het adres van de BGT helpdesk gebruiken; bgt@kadaster.nl. Veelal zal ik de daar binnengekomen vragen zelf beantwoorden maar ook andere KCC-medewerkers (en/of tweedelijns medewerkers) staan dan klaar voor de beantwoording van jullie vragen. Afhankelijk van het onderwerp en indien nodig, zullen we doorverwijzen naar de partij waar de verantwoordelijkheid ligt; bijvoorbeeld: vragen over informatiemodel naar Geonovum, vragen over bronhouderschap en bijhoudingsproces naar SVB-BGT, etc.

Ik werk daarbij zoveel mogelijk, nauw samen met de kwaliteitsmanagers van de BAG. Wij verwachten dat die synergie nu al handig is, maar zeker in de toekomst als de SOR (Samenhangende Objecten Registratie) meer vorm zal krijgen. In de dashboards staan nu al best veel analyses met betrekking tot BAG-BGT vergelijkingen, we kunnen dus door die combinatie snel schakelen bij onduidelijkheden.

Ik ben 53 jaar, ben getrouwd en vader van drie kinderen. In mijn vrije tijd zit ik graag op de racefiets. Ik noem mezelf wel een wielrentoerist. Het gaat mij dan ook niet om het hard rijden maar om lekker buiten actief te zijn. Daarnaast ben ik momenteel trainer van E-jeugd van Feyenoord Handbal.

 

Mei 2022 - Yvonne Menten, Waterschap De Dommel, lid van het Operationeel Overleg Bronhouders

April 2022 - Annemarie van Gelder, Rijkswaterstaat, lid van het Operationeel Overleg Bronhouders

Maart 2022 - Vincent Janssen, Rijkswaterstaat, lid Bronhoudersoverleg

November 2021 - René Verhage, Unie van Waterschappen, lid Bronhoudersoverleg