SAMENWERKEN


Samen houden we de BGT actueel. Samen bepalen we de kaders. Samen stimuleren we het gebruik.

De BGT-Community: vóór en door de bronhouders.

Met de afbouw van het Bureau SVB-BGT gaan een aantal taken voor de bronhouders die eerst bij de regisseurs en bij het bureau lagen, naar het Bronhoudersoverleg, het Operationeel Overleg Bronhouders en de Samenroepers en Aanspreekpunten in de regio. Ook is er een landelijk secretariaat voor de bronhouders ingeregeld.

De samenroepers en aanspreekpunten in de regio's zijn op dit moment nog niet allemaal bekend. Voor de regio's Drenthe, IJsselland en de Veluwe zijn we nog actief op zoek naar samenroepers en aanspreekpunten. Geïnteresseerden kunnen zich uiteraard melden bij het secretariaat@svb-bgt.nl.

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een bijeenkomst, gepland voor de zomer, voor de samenroepers en aanspreekpunten. Waarschijnlijk zullen na de zomer dan de eerste regio bijeenkomsten worden georganiseerd.

In eerste instantie bespreek je de regionale bronhouder-aangelegenheden met het aanspreekpunt in jouw regio.

Weet je het regionale aanspreekpunt nog niet of heb je andere vragen? Dan kun je terecht bij het landelijke secretariaat SVB-BGT, bereikbaar op secretariaat@svb-bgt.nl.

Het Operationeel Overleg Bronhouders behandelt alle regio-overstijgende bronhoudervragen die met de uitvoering van de BGT te maken hebben.

Het Bronhoudersoverleg bestaat uit een ambtelijke vertegenwoordiging van elke bronhouder en behandelt onderwerpen op tactisch niveau en bereidt bestuurlijke stukken voor.

De regio centraal: Bronhouders werken regionaal samen.

 

In de figuur is weergegeven hoe de regio centraal staat in de community.