Even voorstellen... Edo

December 2022

Mijn naam is Edo op den Dries

Ik werk bij de gemeente Barneveld bij team I&A en ik neem deel aan het Operationeel Overleg Bronhouders.

De basisregistraties BAG, BGT, BRK-PB en BRO worden in Barneveld door één team beheerd, dat ook verantwoordelijk is voor het ontsluiten van geo-data naar de gemeentelijke organisatie.

In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat de BGT steeds serieuzer wordt genomen. Dat is zichtbaar door het groeiend aantal afnemers. Gelijk neemt daarmee ook het aantal terugmeldingen toe.

De gemeente Barnevel is een groeigemeente. Dat houdt onder ander in dat we op (geo-) datagebied steeds meer zelf willen doen, en minder uitbesteden. We zijn voortdurend bezig om op alle veranderingen in te spelen, en onze processen hier op aan te passen.

Binnen het OOB heb ik als aandachtsgebied ICT. Het kadaster is bezig met het technisch overzetten van het BRAVO-bronhoudersportaal naar de eigen omgeving omdat de SVB-BGT hiermee stopt. Achter de schermen wordt hier door het Kadaster keihard aan gewerkt. Ik neem deel aan de klankbordgesprekken, samen met Roelof van der Wal (namens het Bronhoudersoverleg) en een afvaardiging van de softwareleveranciers.

Ik woon in Nijverdal samen met mijn vrouw en twee dochters. Naast mijn werk voor Barneveld ben ik in de gemeente waar ik woon (Hellendoorn) actief in de lokale politiek. In de spaarzame vrije tijd die ik dan nog over heb wandel ik graag, of ik kijk een leuke serie op een streamingsdienst.