Vragen m.b.t inloggen op de nieuwe beheer terugmeldingenapplicatie BAG/BGT i.c.m. E-herkenning

25 feb 2022

Bericht van het Kadaster

Op Mijn Kadaster kunnen gebruikers inloggen met eHerkenning óf hun Mijn Kadaster account en wachtwoord. Inloggen op de nieuwe Terugmeldbeheerapplicatie is op dit moment alleen mogelijk met het Mijn Kadaster account en wachtwoord. Dit zijn dus niet dezelfde gegevens als met E-herkenning.

Als u het wachtwoord van Mijn Kadaster niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord opvragen. Met dit wachtwoord en de inlogcode van Mijn Kadaster kunt u weer inloggen in de Terugmeldbeheerapplicatie. Hiervoor heeft u wel de juiste autorisaties nodig (‘BAG/BGT lezen/wijzigen terugmeldingen bronhouder’).

U kunt als volgt een nieuw wachtwoord opvragen:

· Ga naar het inlogscherm en kies voor de optie ‘Hulp nodig?’

· Kies voor ‘Wachtwoord vergeten?’

· Vul de inlogcode en e-mailadres in

· De klant krijgt een e-mail en maakt een nieuw wachtwoord. Let er op dat je de eerste keer dan kiest voor ‘Inloggen met Mijn Kadaster account’ om een nieuw wachtwoord in te stellen.

We begrijpen dat dit vervelend is voor gebruikers die gewend zijn om met eHerkenning in te loggen. We werken eraan om het inloggen op de Terugmeldbeheerapplicatie ook met eHerkenning mogelijk te maken. Om snel op de juiste pagina te komen, adviseren wij om gebruik te maken van: Link naar terugmeldingen applicatie