Open Geodag online | 14 september

19 aug 2021

Op 14 september organiseert Geonovum weer een Open Geodag. De hele dag zijn er sessies waarbij je online kan aanschuiven. Onderwerpen lopen uiteen van wat er komt kijken bij het gebruik van private data voor publieke doeleinden tot updates over nieuwe handreikingen op het gebied van de standaarden. Het complete programma en mogelijkheid om je aan te melden vind je op de website van Geonovum.

De ochtend staat in het licht van uitdagingen waar ons land voor staat en hoe geodata daarbij een rol gaat spelen. Na een keynote van Arash Azami, oprichter van the Internet of Energy initiative, spreekt Rob van de Velde van Geonovum met Arie Versluis van het Ministerie van BZK en Sanne Hettinga van VU Amsterdam over de ontwikkelingen die actuele maatschappelijke uitdagingen met zich meebrengen. Arash Azami, schuift ook aan bij dit gesprek om zijn frisse blik op de discussie te laten schijnen. Via de chat kan iedereen ook zelf vragen op het gezelschap afvuren. Hierna zijn er onder meer sessies te volgen over de ontwikkeling van nieuwe Europese regels voor data, update over werken aan een nationale digital twin en een kookboek voor digital twins.
In de middag staat standaardisatie centraal. Linda van den Brink en Friso Penninga presenteren in het ‘Geo-standaard journaal’ in sneltreinvaart internationale en nationale ontwikkelingen. Direct daarna zijn er sessies over onder meer een testbed voor OGC-APIs, een integrale gebruiksoplossing voor de Basisregistraties en de resultaten van high5 voor een semantisch model om deze registraties in samenhang te kunnen bevragen. Verder zijn er sessies over een handreiking voor coordinaatreferentiesystemen, metadata in de toekomst en een verkenning naar een UOI-codestelsel om de werelden van bouw en assets te verbinden met geo.
Aanschuiven kan de hele dag. Wanneer je je aanmeldt, ontvang je een persoonlijke link voor toegang tot de sessies.