Machtigingenmodule: waarom, wat en hoe? (inclusief checklist!)

13 jul 2020

De implementatie van de nieuwe machtigingenmodule gaat op 1 september van start. De 3-pager Machtigingenmodule vertelt jou in grote lijnen wat er verandert in het machtigingsproces voor het bijhouden en muteren van de BGT. Ben jij een bronhouder of dataleverancier en werk jij met machtigingen? Dan verandert er iets voor jou. Op pagina 3 van de 3-pager zie je welke stappen je moet zetten (inclusief checklist!). Naast de 3-pager, gaan wij jou op verschillende manieren begeleiden naar de juiste implementatie. We geven je een overzicht van welke hulpmiddelen je wanneer kan verwachten. 

Let op: per 1 oktober worden er geen nieuwe bronhoudermachtigingen op accountbasis (oude stijl) aangemaakt.

 

Reeds gepubliceerd

3-pager: waarom, wat en hoe?

In deze 3-pager wordt in grote lijnen uitgelicht wat er verandert en wat er van jou als bronhouder of dataleverancier wordt verwacht. Dit kan per situatie verschillen, daarom is per situatie een stappenplan gemaakt. Aan de hand van deze 3-pager kun jij al een inschatting maken van de impact die de implementatie heeft op jouw organisatie. De 3-pager bevat namelijk een handige checklist voor bronhouder én dataleverancier!

De 3-pager wordt per 1 september aangepast waarin je bij bepaalde acties wordt door gelinkt naar instructievideo’s.

Webpagina Machtigingenmodule

Op 1 augustus is de nieuwe webpagina van de Machtigingenmodule gepubliceerd. Hier vind je alle tools die jou helpen bij de implementatie van de Machtigingenmodule. Ook vind je er de laatste nieuwtjes.

Animatie: waarom de Machtigingenmodule?

De ontwikkeling van de machtigingenmodule heeft in totaal 1,5 jaar gekost. Het was een ingewikkeld proces en kan vragen oproepen over de ‘waarom’ achter deze module. Daarom vertellen we je het verhaal achter de machtigingenmodule in deze animatie.

Verwacht: 1 september

Instructievideo’s: hoe implementeer ik de Machtigingenmodule?

Bij enkele acties in het stappenplan wordt per 1 september doorverwezen naar instructievideo’s:

  1. Hoe voer je machtigingen op?
  2. Hoe voer je kanalen op in BRAVO?
  3. Hoe koppel je abonnementskanalen aan je abonnementen?

FAQ

Je vindt per 1 september ook een Frequently Asked Quetions waarin de meest gestelde vragen rondom de Machtigingenmodule worden beantwoord. Zijn jouw vragen hiermee dan nog niet beantwoord? Stel ze dan aan het KCC van Kadaster.

Demo

In september en oktober volgen er ook bijeenkomsten waarin een demo wordt gegeven en online antwoord wordt gegeven op jouw vragen. Data volgen per regio.