Bravo Portaal Upgrade (BPU)

10 feb 2021

Bravo krijgt een makeover en een facelift. Functioneel gezien verandert er niets voor de gebruiker maar de look-and-feel van de schermen zal wel veranderen. Onder de motorkap krijgt de architectuur een flinke update. Dit om de levensduur te verlengen totdat het Kadaster een vernieuwde BGT voorziening oplevert die in de plaats komt van BRAVO.

Kick-off Bravo Portaal Upgrade

Op 8 februari vond de kick-off van het project Bravo Portaal Update plaats. De doelstelling van het project is om het framework waarmee de user interface van Bravo is gemaakt (Apex) te upgraden en gelijk ook de infrastructuur van de diverse ICT-omgevingen te moderniseren (zie figuur 1 en figuur 2) . Dit gaat ook gepaard met een verhuizing van de zogenaamde ‘stack’, zodat MMS en Bravo qua architectuur volledig los van elkaar komen te staan. Wij voeren dit samen met Transfer Solutions uit.

Voorafgaande aan het project is een audit op Bravo uitgevoerd door het bedrijf Omnext, om inzicht te krijgen in de impact van de beoogde upgrade. Vervolgens is er een Proof of Concept door Transfer uitgevoerd om meerdere aspecten te testen. Dit is goed verlopen, we kunnen nu dus verder!

De komende maanden worden besteed aan het upgraden van de technische infrastructuur en het testen van de schermen en van de werking van Bravo in de nieuwe omgeving(en). In maart begint het testen en het traject loopt door tot ongeveer half mei. Deze doorlooptijd is nodig vanwege het grote aantal (7) omgevingen dat hierbij betrokken is. In mei wordt de ketentest ook met een aantal bronhouders uitgevoerd.

 

Wat merkt de gebruikers hiervan?

Als het goed is niet zo veel en zeker niet voor de zomer. De BRAVO schermen zullen een iets andere look-and-feel hebben maar qua inhoud en werking zullen er nagenoeg geen veranderingen plaatsvinden.

Boven: Huidige BRAVO en MMS infrastructuur (IST) | Onder: Nieuwe BRAVO en MMS infrastructuur (Soll)