Webinar SpoorInBeeld

12 dec 2022

Met SpoorInBeeld stelt ProRail beeldmateriaal van het spoor en de spooromgeving beschikbaar. Het beeldmateriaal bestaat onder meer uit luchtfoto’s, panoramafoto’s en laserpuntenwolken. Het beeldmateriaal kan worden geraadpleegd met een viewer, kan worden gedownload en kan benaderd worden via api’s.

SpoorInBeeld is een broninformatiesysteem voor gegeorefereerd beeldmateriaal. SpoorInBeeld draait om het ontsluiten van dat beeldmateriaal voor een breed scala aan doeleinden. Om dat mogelijk te maken zijn er api’s waarmee het beeldmateriaal benaderd kan worden, kan het beeldmateriaal worden gedownload en is er een viewer waarmee het beeldmateriaal bekeken kan worden. Voor veel gebruikers zal  het laatste het meest interessant zijn.

Het beeldmateriaal in SpoorInBeeld bestaat bij aanvang uit de foto’s en laserpuntenwolken die zijn gemaakt voor het bijhouden van de topografische kaart van ProRail en voor het bepalen van de absolute spoorgeometrie. SpoorInBeeld is voorbereid om ook beeldmateriaal uit andere bronnen op te kunnen nemen, zolang de geografische ligging van dat beeldmateriaal maar bekend is.

De webinar wordt gehouden op 2 februari 2023 van 11:00 tot 12:00 uur.

Zie hier voor de URL van de MS Teams webinar SpoorInBeeld van ProRail.

Voor meer informatie zie SpoorInBeeld op website van ProRail of bekijk alvast de website SpoorInBeeld.