Update ontwikkelingen Terugmeldsysteem (TMS) en uitfaseren Mutatiemeldingensysteem (MMS)

Wim Looijen
25 nov 2021
twitterlinkedinmail

Bericht van het Kadaster

Er wordt hard gewerkt om het terugmeldsysteem (TMS) te vernieuwen, zodat het mutatiemeldsysteem (MMS) uitgefaseerd kan worden. Zo komt er een nieuwe beheerapplicatie om terugmeldingen te beheren voor BGT bronhouders, zoals de BAG en BRT bronhouders ook gebruiken. Daarnaast lanceren we een API waarmee (softwareleveranciers van) bronhouders ook eigen applicaties en systemen kunnen gebruiken om terugmeldingen in te lezen en af te handelen.  We brengen hiermee het terugmeldlandschap in lijn met de andere geobasisregistraties in het kader van de DiS-Geo.

Tijdens de DiS-online BGT ketendemo op 7 december 2021 (https://www.geobasisregistraties.nl/basisregistraties/doorontwikkeling-in-samenhang/dis-online)  vertellen we meer over de bronhouder API en laten we de nieuwe beheerapplicatie zien. De eerste documentatie over de Terugmelding Bronhouder API is al beschikbaar via het Geoforum ( https://geoforum.nl/t/ontwikkeling-terugmelding-api-voor-bronhouders/6305/4). Binnenkort start het testtraject met softwareleveranciers. Wil je hieraan meedoen? Stuur dan een mailtje naar terugmeldingapi@kadaster.nl

Planning

Het Kadaster rond de nieuwe beheerapplicatie en de Bronhouder API in het 1e kwartaal van 2022 af. Nadere afstemming met bronhouders en BZK over het moment van implementatie vindt op korte termijn plaats. Het Kadaster adviseert bronhouders om het gebruik van MMS voor eigen meldingen en werkvoorraadbeheer af te bouwen.

twitterlinkedinmail