Terug van vakantie: Abonnementsbestand gemist, wat nu?

19 aug 2019

U komt terug van een welverdiende vakantie om dan tot uw schrik te bemerken dat u een of meer abonnementsbestanden heeft gemist. Het  komt regelmatig voor. De bestanden zijn inmiddels al uit het BRAVO portaal geschoond en niet meer te downloaden… Wat nu?

Vroeger was het zo dat u dan via het KCC (BGT helpdesk Kadaster) aan het SVB-BGT moest vagen om die bestanden weer beschikbaar te stellen.

Maar dat hoeft niet meer!

Want als u in het BRAVO portaal het bestandsoverzicht van het abonnement opent dan ziet u achter de bestandsnaam een ‘details-linkje’ staan:

Als u op het detail-linkje van het gemiste bestand klikt (in het voorbeeld bestand 197) krijgt u een overzicht te zien van alle andere abonnementen waarin ditzelfde bestand ook is binnengekomen:

Daarna kunt u dan zelf contact opnemen met de bronhouders van die abonnementen en ze vragen of ze dit bestand nog in hun bezit hebben en of ze dit dan aan u willen toesturen. Dat bestand is dan exact hetzelfde als het door u gemiste bestand.

Wij vragen dus een stukje eigen activiteit van u zodat u zich bij het missen van een abonnementsbestand niet meer tot de BGT helpdesk hoeft te richten.