Belangrijke informatie voor de gebruikers van BRAVO 21.2

Op 14 juni om 14:00 is BRAVO release 21.2 live gegaan.

In dit artikel wordt beschreven:

  • Wat de nieuwe architectuur inhoudt
  • Welke acties er van u verwacht worden en wanneer

Wat is er veranderd?

De onderliggende architectuur van BRAVO is vernieuwd. Zo is de gebruikersinterface (GUI) bijgewerkt naar een recentere versie en zijn er vernieuwingen aangebracht op serverniveau. Daardoor is BRAVO geheel voorbereid op het toekomstige beheer door een andere organisatie dan het SVB-BGT. Meer informatie hierover vindt u in dit artikel.

Wat wordt er van u verwacht?

  1. Als gevolg van de aanpassingen aan de server zijn de IP-adressen van BRAVO veranderd. Indien u gebruik maakt van een firewall met whitelisting dient u de nieuwe IP-adressen tijdig toe te voegen aan de whitelists van uw firewall. Zie de instructies.
  2. Uitvoeren van zelftest en aanzetten van kanalen door alle gebruikers van Automatisch Berichtenverkeer. Zie instructies.

LET OP:

  • Als de Zelftest een FO03 teruggeeft is de connectie OK en heeft er een functionele controle binnen de bronhouders-software gereageerd.  Alleen als de zelftest een fout-bericht teruggeeft (dus geen FO03 maar een linkje met de tekst ‘fout’) met daarin een technische melding over een connectieprobleem dan is er wat aan de hand, mogelijk dus dat de nieuwe IP-adressen niet in de whitelist staan. Probeer dit eerst samen met uw leverancier OF BROKER op te lossen. Komt u er alsnog niet uit, neemt u dan contact op met het KCC. Er wordt dan gekeken of onze 3e-lijns ondersteuning hiervoor een oplossing weet.

Heeft u nog vragen?

Lees eerst de FAQ (Veel gestelde vragen)

Heeft u nog andere vragen of hulp nodig bij het uitvoeren van de zelftest, neemt u dan contact op met het KCC (088-1834600 of bgt@kadaster.nl)