Samenwerken als sleutel tot succes: het verbetertraject

Naomi Himmelreich
12 mei 2020
twitterlinkedinmail
Samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten-realisatie (VNG-Realisatie) initieerde het Nationaal Wegenbestand (NWB) in oktober 2019 het verbetertraject vindbaarheid openbare ruimten. Het NWB wordt namelijk bijgehouden door gegevens vanuit de BGT, BAG en BRT, maar deze bleken niet altijd goed op elkaar aan te sluiten. Het NWB, VNG-Realisatie, SVB-BGT en Kadaster (BAG) bogen zich samen over dit probleem. Met dit verbetertraject zetten de partijen concrete stappen in de voorbereiding op een samenhangende objectenregistratie (SOR).

Een succesvolle samenwerking

In het nieuwsbericht dat werd geplaatst door het NWB, wordt duidelijk dat de samenwerking zeer succesvol blijkt. Bert Mast (Kwaliteitsmanagement BAG): “In dit traject is er sprake van een win-win-win situatie voor alle betrokken partijen. De toegevoegde waarde zit dan ook niet alleen in elke registratie afzonderlijk, maar juist in het belang om samen de toekomstige ontwikkeling mogelijk te maken en discrepanties voortijdig op te kunnen lossen.”
Onze eigen Adrie Noorlander onderstreept het belang van het betrekken van de gebruiker – in dit geval het NWB – bij het verbeteren van de BGT: “Vanuit de BGT kennen we eigenlijk weinig gebruikers. We ontvangen dus weinig feedback op de kwaliteit en bruikbaarheid van de BGT. Ik zou willen dat veel meer gebruikers op deze manier constateren dat er gegevens ontbreken of onjuist zijn en daar melding van maken. Zo vergroot je alleen maar de bruikbaarheid van het product.”

Resultaten eerste fase

De eerste resultaten van de eerste fase van het verbetertraject zijn binnen. Ben je benieuwd hiernaar? Lees het uitgebreide nieuwsbericht van het Nationaal Wegenbestand.

twitterlinkedinmail