Resultaten derde landelijke opvulronde

Naomi Himmelreich
13 jul 2020
twitterlinkedinmail

 

Begin 2018 hebben we het landelijke opvulproces voor het eerst gedraaid. Gezocht werd naar gaten, foutieve kruinlijnen, ontbrekende knooppunten en collineaire bogen. Een gat is een gebied waarbinnen geen enkel BGT object ligt, en dat (binnen een tile) geheel omsloten is door andere BGT objecten. In mei heeft het SVB-BGT voor de derde keer het landelijk opvulproces ‘offline’ uitgevoerd.

Uit de derde opvulronde blijkt dat er nog 189 gaten moeten worden opgelost. De gevonden fouten (gaten groter dan 1 cm2, foutieve kruinlijnen, ontbrekende knooppunten) worden binnenkort gemeld in MMS. Nog openstaande meldingen uit de vorige opvulrondes worden op status afgerond gezet.

Gaten langs de landsgrens zijn nu nog niet meegenomen. Deze worden eerst nog door SVB-BGT beoordeeld en daarna voorgelegd aan de betreffende bronhouders.

In het najaar wordt het opvulproces voor een vierde en laatste keer uitgevoerd. Dan wordt het proces wel rechtstreeks op de database gedraaid en vindt ook een automatische reparatie door BRAVO plaats. Dit proces wordt gecombineerd met de eindcontrole van het Kadaster.

 

Totaaloverzicht bedekkingsgraad derde opvulronde (mei 2020)

 

twitterlinkedinmail