Opvulproces tweede ronde

Rens Weenink
06 mei 2019
twitterlinkedinmail

Begin vorig jaar hebben we het landelijke opvulproces voor het eerst gedraaid. Over de BGT van heel Nederland werd een kaartlaag gelegd bestaande uit tiles (tegels), vergelijkbaar met het kaartbladensysteem uit het GBKN-tijdperk. Per tile werd gezocht naar gaten, foutieve kruinlijnen, ontbrekende knooppunten en collineaire bogen. Waar mogelijk werden deze direct gerepareerd door BRAVO. Als dit niet mogelijk was, maakte BRAVO een melding aan. Deze werden vervolgens via MMS gemeld aan de bronhouders. Op 9 oktober 2018 is de gatencontrole bij de LV-BGT aangezet. Vanaf dat moment was het niet meer mogelijk om nieuwe gaten te maken in de BGT.

Toch zijn er tussen het uitvoeren van het opvulproces en het aanzetten van de gatencontrole nieuwe gaten bijgekomen. Om deze gaten op te sporen hebben we onlangs het opvulproces opnieuw uitgevoerd. Deze tweede ronde van het opvulproces is uitgevoerd op een kopie van de BRAVO database, zodat de bronhouders hiervoor niet hun bijhoudingsproces hoefden stil te leggen. Op dit moment zijn wij de resultaten uit deze tweede ronde aan het analyseren. Wij zullen de bronhouders tijdig en op een prettige manier bedienen van de resultaten en het vervolgproces. Hierover zal nog uitgebreide informatie volgen via een mailing aan de bronhouders.

N.b.: Met ingang van BRAVO 19.2 (verwacht eind mei/begin juni 2019) zal er in het ‘Opvulleveringen’-scherm van BRAVO een extra kaartlaag aanwezig zijn waarin de bedekkingsgraad van de tiles uit de ‘2e ronde opvullen’ bekeken kan worden.

Onderstaande afbeeldingen geven een voorbeeld uit QGIS van hoe deze laag er uit zal komen te zien.

 

Detail bedekkingsgraad ‘tweede ronde opvullen’ (afbeelding uit QGIS)

Totaaloverzicht bedekkingsgraad ‘tweede ronde opvullen’ (afbeelding uit QGIS)

 

twitterlinkedinmail