Opschoonactie objecten ‘in onderzoek’

Naomi Himmelreich
17 nov 2020
twitterlinkedinmail

 

In de huidige BGT zien we objecten staan met de status ‘in onderzoek’. Navraag leert dat bronhouders zich hier niet echt bewust van zijn en niet goed weten waarom die status er ooit op gezet is. In de huidige praktijk wordt die status ook niet gebruikt. Van alle objecten moet de status ‘in onderzoek’ nu worden weggehaald.

Oproep

Wij willen centraal van álle objecten de status ‘in onderzoek’ afhalen. Op Tableau vind je een overzicht van de objecten die deze status hebben. Vanaf 1 november zullen wij de objecten centraal bewerken. Als bronhouder merk je daar verder niets van, buiten het feit dat je op een gegeven moment een mutatiebericht te verwerken krijgt.

Waarom?

Ooit werd de werkafspraak gemaakt dat het terugmeldregister volstaat. Het attribuut ‘in onderzoek’ hoeft hiervoor niet gebruikt te worden. In de BAG is moet het attribuut ‘in onderzoek’ hiervoor gebruikt worden en zo is dat in de BGT overgenomen. Dit bleek echter een onwerkbare situatie, om bij het terug melden exact de omtrek van de melding en daarbij de betreffende objecten aan te geven.

twitterlinkedinmail