Controle per 17 februari: Objecten met attribuutwaarde ‘transitie’

Naomi Himmelreich
08 nov 2019
twitterlinkedinmail

Tijdens de 1e fase transitie BGT mochten er objecten aan de Landelijke Voorziening worden geleverd waarvan een aantal kenmerken nog niet bekend was. Deze objecten kregen dan de attribuutwaarde ‘transitie’. Deze attribuutwaarde is echter alleen toegestaan in de transitiefase.

Nu de transitiefase is afgelopen, moeten deze attribuutwaarden van een juist kenmerk worden voorzien en mogen de waarden ‘transitie’ niet meer in de Landelijke Voorziening voorkomen. Zoals jullie weten is voor deze actie mijlpaal 4 opgesteld: “Objecten met attribuutwaarden transitie”.

Wat betekent dit?

De stuurgroep productie heeft besloten om een controle in BRAVO in te bouwen. Deze controle weigert levering van objecten met een attribuutwaarde ‘transitie’. In eerste instantie gaat het hier om ‘eigen’ objecten en niet om objecten van een andere bronhouder. Op deze manier wordt een bronhouder gestimuleerd de attribuutwaarde ‘transitie’ van eigen objecten te halen.

Wanneer vindt dit plaats?

De controle treedt vanaf maandag 17 februari 2020 in werking.

Dit betekent dus dat er nog wel objecten met waarde transitie in de Landelijke Voorziening aanwezig kunnen zijn. Enkel het aanbieden van dergelijke objecten wordt geweigerd.

Bij vragen kun je het beste met je regisseur contact opnemen.

twitterlinkedinmail