Klankbordgroep: machtigingsportaal BRAVO

Rens Weenink
06 mei 2019
twitterlinkedinmail

Op 25 april hebben we een kick-off bijeenkomst voor de brede klankbordgroep machtigingsportaal georganiseerd. Vertegenwoordigers van bronhouders, data leveranciers en software leveranciers zijn bij elkaar gekomen om samen met het SVB-BGT en Transfer Solutions de voortgang rondom het machtigingsportaal te bespreken.

Het machtigingsportaal is een ontwikkelproject van het SVB-BGT om de bronhouder te helpen om meer kanalen in te zetten voor de mutatieleveringen richting de Landelijke Voorziening. In de huidige situatie is er maar een kanaal per bronhouder te gebruiken en dat bleek te weinig. Er is al langer een behoefte vanuit de community om meerdere beveiligde kanalen te mogen gebruiken, waardoor bronhouders meerdere partijen kunnen machtigen om namens hen de BGT te verwerken. In het voortraject 2018 is er vanuit de community een reeks Use Cases en een functioneel ontwerp gemaakt die kaders gaven aan de technisch uitvoering. De kick-off was het startsein van de realisatie fase.

Tijdens de bijeenkomst zijn de eerste resultaten van Sprint 1 (Fase 1) getoond. Door de aanwezigen zijn de nodige op -en aanmerkingen geplaatst voor de volgende versie van het prototype. De Agile manier van werken, waarbij stakeholders en ontwikkelaars samen de software ontwikkelen, heeft zijn vruchten afgeworpen! In de komende sprints is het de bedoeling om deelnemers mee te laten kijken zodat het prototype goed aansluit bij de behoeften.

Fase 1 gaat door tot begin juni en fase 2 start direct daar achteraan, zodat we in het najaar het product uit kunnen rollen.

Wij houden je op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

twitterlinkedinmail