In gesprek met Geldrop-Mierlo: nr. 1 van Regio 3 Zuid

Naomi Himmelreich
12 dec 2019
twitterlinkedinmail

12 december 2019 – Door omstandigheden konden ze bij de Contactdag niet aanwezig zijn, maar ze werden wel eerste van regio 3 Zuid: Geldrop-Mierlo! Silvy Horbach, regisseur regio Zuid, ging langs bij hen om ze feestelijk te feliciteren en een 3D-print te overhandigen. Ik ging na afloop met Michel van de Spijker in gesprek: hoe werden jullie nummer één in jullie regio?

Door: Naomi Himmelreich

v.l.n.r.: Silvy Horbach, Michel van de Spijker, Martijn Blokhuis-Promming

Jullie werden nummer één in regio 3. Wat is jullie sleutel tot succes? 

Onze interne processen zijn helemaal op orde. Dat betekent dat de de BGT goed afgestemd is met andere interne registraties zoals BAG, BOR en in de toekomst WOZ. Door deze goede afstemming krijgen afnemers enerzijds een juiste geometrie, en krijgt de BGT anderzijds kwaliteit en actualiteit terug.

Hoe zijn die interne processen dan geregeld?

Via software waaraan we de processen zelf hebben gekoppeld. Doordat we flexwerken is fysiek bij elkaar komen moeilijk, maar via onze software lukt communiceren erg goed. We hebben afgelopen drie jaar een enorme sprint ondergaan. Van het ontwikkelen van de software en processen, tot aan de goedkeuring van bestuurders. Dit heeft natuurlijk erg geholpen in de uitvoering van de processen. Afnemers van de BGT zijn zelfs inmiddels zo enthousiast dat de vraag groter wordt dan ons aanbod.

En hoe zit dat bij de gemeenten waarmee jullie samenwerken (ontzorgen op BGT gebied)?

Ja, daar zijn we eigenlijk nog trotser op. Dat gemeente Son en Breugel en gemeente Nuenen-Gerwen-Nederwetten tegelijkertijd geslaagd zijn voor fase 2. Dat laat zien dat de processen die bij ons in Geldrop-Mierlo goed werken, ook werken bij andere gemeenten.

Dat we nummer één van de regio zijn, is één ding. Maar dat zij tegelijkertijd zijn geslaagd, maakt ons nog trotser en het is een mooie beloning voor het harde werk dat we hebben verricht.

 

 

twitterlinkedinmail