IMGeo 2.2: de klankbordsessie

Rens Weenink
03 jun 2019
twitterlinkedinmail

Op 14 mei 2019 organiseerde werkgroep Productie-impact weer een klankbord sessie rondom een mooi thema: IMGeo 2.2 was aan de beurt met als doel terugkoppeling te krijgen op de implementatievoorstellen die door de werkgroep waren gemaakt.

Door: Silvy Horbach, regisseur SVB-BGT

Er waren een 35 personen aanwezig uit allerlei BGT-hoeken: leveranciers, bronhouders en andere belanghebbenden. Na een algemene inleiding door de werkgroep werden in groepjes de voorstellen bekritiseerd. Er werden fikse discussies gevoerd over uiteenlopende onderwerpen en dat was natuurlijk ook de bedoeling. Na de discussies werden door ieder groepje de belangrijkste conclusies besproken. Het was mooi om te zien dat de meeste voorstellen prima te behalen zijn. De conclusies op een rijtje:

  • Er is werk aan de winkel, maar het is zeker te overzien
  • De implementatie van IMGeo 2.2 zal zoveel mogelijk in reguliere bijhouding uitgevoerd worden
  • Het signaleren van ongelijkheden willen we, op verzoek van bronhouders, zoveel mogelijk centraal doen
  • De bronhouders gaven aan dat het samenwerken met collega-bronhouders hierin erg prettig is

Er zijn nog twee voorname issues die verder onderzocht gaan worden:

  • De definities van ‘berm’, ‘inrit’, ‘oever/slootkant moeten nog aangescherpt worden, waar we nog een werksessie voor gaan organiseren
  • Het IT proces van de implementatie wordt bij het leveranciersoverleg verder uitgewerkt

Het was goed om te zien dat bronhouders en leveranciers samen naar de implementatievoorstellen keken en een gezamenlijke oordeel gaven. Daardoor was de sfeer tijdens de sessies erg goed en met de resultaten zijn we als werkgroep dan ook erg tevreden.

twitterlinkedinmail

Laat een reactie achter