Hoe meer zielen, hoe meer vreugd – de nieuwe Machtigingen Module

Naomi Himmelreich
24 okt 2019
twitterlinkedinmail

 

Sinds het gebruik van BRAVO bestaat de wens om meerdere partijen per bronhouder mutaties aan te laten leveren. In verband met technische beperkingen was dit tot op heden niet mogelijk, maar daar komt nu verandering in. Binnenkort lanceren wij namelijk de tweede fase van de “Machtigingen Module”, waarin bronhouders andere partijen kunnen machtigen om mutaties aan te leveren. Ook kan het ingezet worden voor vooraankondigingen en abonnementen. De BGT zal kwalitatief beter worden, aangezien het voor bronhouders makkelijker wordt om anderen in hun bijhoudingsproces te betrekken, maar ook omdat het automatisch berichtenverkeer zal toenemen.

Wat hieraan vooraf ging

Tussen Pasen en zomer 2019 ontwikkelden wij een prototype van de module, in samenwerking met enkele bronhouders, dataleveranciers en softwareleveranciers. Afgelopen september deelden wij de resultaten hiervan met de softwareleveranciers, waarna hun inventarisatie hierop volgde. Op 17 oktober jl. hebben wij toestemming gekregen om de tweede fase uit te voeren. In september zijn de resultaten en bevindingen hiervan met de BGT softwareleveranciers gedeeld. Naar verwachting wordt de Machtigingen Module eind Q1 2020 toegevoegd aan BRAVO.

Hoe ziet Fase 2 eruit?

Allereerst wordt een aparte testomgeving gemaakt waarop deelnemers kunnen werken zonder de BGT keten te belemmeren. Vervolgens wordt in ‘sprints’ gewerkt om beoogde software te bouwen. Transfer Solutions is de uitvoerende partij, maar de kerngroep draait hierin mee: enkele bronhouders, BGT software- en dataleveranciers. Naar verwachting zijn zes ‘sprints’ nodig om de software te bouwen, waarbij een aantal keten tests worden uitgevoerd. Parallel aan dit proces bereiden wij de implementatie voor en gaan we in overleg met overige softwareleveranciers om benodigde maatregelen te nemen rondom hun software. Om een “Big Bang” te voorkomen, worden oude alsook nieuwe situaties ondersteund.

Wanneer gaat het gebeuren?

Begin november gaan wij van start. Eind Q1 2020 verwachten wij de Machtigingen Module te kunnen gebruiken.

Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met Brian Kirwan.

twitterlinkedinmail