Gaten oplossen in de BGT

Naomi Himmelreich
19 dec 2019
twitterlinkedinmail

 

19 december 2019 – In 2018 en 2019 heeft het SVB-BGT tweemaal gaten in de BGT gecontroleerd. In het eerste halfjaar van 2018 werden gaten geautomatiseerd gedetecteerd en werden kleine gaten opgelost. Grote gaten werden gemeld aan bronhouders via MMS. Vanuit deze eerste ronde zijn nog 703 gaten op te lossen. Tot oktober 2018 waren de controles echter zodanig dat nieuwe gaten alsnog de BGT in konden sluipen. Hiertoe is in 2019 een tweede controle uitgevoerd, maar zijn de gedetecteerde gaten niet gerepareerd. In 2020 gaan we definitief alle gaten oplossen. 

Waar gaan we heen?

In 2020 gaan we definitief alle gaten oplossen waarbij de gehele BGT wordt geanalyseerd. Tegen die tijd zal er een paar dagen een mutatiestop zijn. Er wordt opnieuw een gedetailleerde planning gemaakt zodat bronhouders weten waar ze aan toe zijn. De planning zal het tweede en gedeeltelijk het derde kwartaal beslaan. Hierover word je nog uitgebreider geïnformeerd.

Op naar een geheel landsdekkende BGT!

Kleine gaten worden geheel opgelost, maar grote gaten worden via MMS teruggegeven aan de bronhouder. Van de bronhouders wordt vervolgens verwacht deze gaten zo snel mogelijk op te lossen. Zo hopen we dat geheel Nederland definitief sluit. Het Kadaster doet ten slotte een eindcontrole om er zeker van te zijn dat nieuwe gaten niet kunnen ontstaan. We streven naar een geheel landsdekkende BGT zonder gaten aan het einde van 2020.

twitterlinkedinmail