Afhandeling Terugmeldingen

Naomi Himmelreich
15 jun 2020
twitterlinkedinmail

 

Actualiteit is een van de belangrijkste kwaliteitsaspecten van de BGT. Eén van de indicatoren om dit te kunnen monitoren is de afhandeltermijn van terugmeldingen. Momenteel staan er 332 terugmeldingen open. Het is zaak om dit aantal terug te dringen om de actualiteit van de BGT verder te verbeteren.

Op de aantallenpagina van het Kwaliteitsdashboard BGT van het Kadaster staat het aantal openstaande terugmeldingen per bronhouder vermeld, onderverdeeld in leeftijd:

  • Jonger dan 6 maanden
  • Tussen de 6 en 18 maanden
  • Ouder dan 18 maanden

 

Voorbeeld bronhouder

Aantal terugmeldingen 1 juni terugdringen

De voorgeschreven afhandeltermijn is gelijk aan de actualiteitseisen die in de gegevenscatalogus BGT aan de objecten zijn gesteld. Bij meldingen ouder dan 18 maanden is er sowieso sprake van een overschrijding. Per 1 juni betreft het totaal 332 meldingen. Om de actualiteit van de BGT verder te verbeteren is het zaak dit aantal terug te dringen.

Actie

De betreffende bronhouders worden door hun regisseur aangeschreven om de meldingen zo spoedig mogelijk af te ronden. Er wordt een lijst meegeleverd waarin de betreffende MMS-meldingen worden benoemd.

Details Kwaliteitsdashboard om overschrijding te voorkomen

Het Kadaster is gevraagd om de details onderdeel te maken van het Kwaliteitsdashboard. Indien dit niet mogelijk blijkt, worden de details toegevoegd aan het kwaliteitstableau van het SVB-BGT. Hiermee wordt het voor bronhouders eenvoudiger om overschrijding van doorlooptijden te voorkomen.

twitterlinkedinmail