3-pager Machtigingenmodule: waarom, wat en hoe? (inclusief checklist!)

Naomi Himmelreich
13 jul 2020
twitterlinkedinmail

De 3-pager Machtigingenmodule vertelt jou in grote lijnen wat er verandert in het machtigingsproces voor het bijhouden en muteren van de BGT. Ben jij een bronhouder of dataleverancier en werk jij met machtigingen? Dan verandert er iets voor jou.Op verschillende manieren begeleiden wij jou naar de juiste implementatie. We geven je een overzicht van wat je wanneer kan verwachten.

 

 

Nu

3-pager: waarom, wat en hoe?

In deze 3-pager wordt in grote lijnen uitgelicht wat er verandert en wat er van jou als bronhouder of dataleverancier wordt verwacht. Dit kan per situatie verschillen, daarom is per situatie een stappenplan gemaakt. Aan de hand van deze 3-pager kun jij al een inschatting maken van de impact die de implementatie heeft op jouw organisatie. De 3-pager bevat namelijk een handige checklist voor bronhouder én dataleverancier!

De 3-pager wordt per 1 augustus aangepast waarin je bij bepaalde acties wordt door gelinkt naar instructievideo’s.

1 augustus

Instructievideo’s: hoe implementeer ik de Machtigingenmodule?

Bij enkele acties in het stappenplan wordt per 1 augustus doorverwezen naar instructievideo’s:

  1. Hoe voer je machtigingen op?
  2. Hoe voer je kanalen op in BRAVO?
  3. Hoe koppel je abonnementskanalen aan je abonnementen?

Animatie: waarom de Machtigingenmodule?

De ontwikkeling van de machtigingenmodule heeft in totaal 1,5 jaar gekost. Het was een ingewikkeld proces en kan vragen oproepen over de ‘waarom’ achter deze module. Daarom vertellen we je het verhaal achter de machtigingenmodule in de animatie die op 1 augustus wordt gepubliceerd.

FAQ

Op 1 augustus lanceren we een pagina op de website van het SVB-BGT die volledig in het teken staat van de Machtigingenmodule. Je vindt hier bovengenoemde items, maar ook een FAQ waarin de meest gestelde vragen worden beantwoord. Zijn jouw vragen hiermee dan nog niet beantwoord? Stel ze dan aan het KCC van Kadaster.

1 september: start implementatie

De implementatie van de nieuwe machtigingenmodule gaat van start. Op pagina 3 van de 3-pager zie je welke stappen je moet zetten.

Let op: per 1 oktober worden er geen nieuwe bronhoudermachtigingen op accountbasis (oude stijl) aangemaakt.

twitterlinkedinmail